Milovan Rajevac

Čuveni srpski fudbaler i trener

Svoju fudbalsku karijeru je započeo u Borcu (1973–1977), zatim u Crvenoj Zvezdi (1977–1978) i Vojvodini (1979–1980). Godinu dana proveo je u Americi. Po povratku iz nje, naredne dve godine ponovo proveo je u Borcu. Svoju igračku karijeru nastavio je u švedskom Lundsu (1984–1985). Naposletku, od aktivnog igranja fudbala oprostio se u Slobodi iz Užica 1986.

Zavrsio je DIF i Višu trenersku u Beogradu. Poseduje Pro licencu.

Posebno se ističe svojom trenerskom karijerom. Započeo ju je tamo gde i svoje aktivno bavljenje fudbalom – u čačanskom Borcu (1986). Vodio je klub Srbija iz Malmea, užičku Slobodu, Progres iz Frankfurta. Tri godine je bio pomoćni trener u kineskom klubu Guan iz Pekinga, a potom i u Crvenoj Zvezdi. Radio je u AL Sadu (Katar), a potom postao trener Vojvodine i Borca iz Čačka, koje je odveo na evropsko takmicenje.

Otkrio je mlade i talentovane igrace koji su danas velika svetska fudbalska imena.

Vrhunac svoje trenerske karijere doživeo je kao selektor Gane, s kojom je na Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi ostvario istorijski uspeh, ušavši sa svojim timom u četvrtfinale.

2010. godine proglašen je za najboljeg trenera africkog kontinenta, kao i za najboljeg srpskog trenera po izboru FSS-a.

Svoju selektorsku karijeru nastavio je u Kataru, Alžiru i Tajlandu.

Pored njegovih profesionalnih uspeha i brojnih titula koje je osvojio, ono što se najčešće vezuje za njegovo ime je epitet dobrog čoveka.

Njegovo detinjstvo upravo vuče korene iz Čajetine, mesta gde je odrastao i gde je započela i njegova ljubav prema fudbalu, stoga i ne treba da čudi što je SC Rajevac izgrađen na porodičnom imanju.

Kuća Rajevaca u Čajetini nalazi se na imanju od 2,5 hektara. Na padini postoji voćnjak, a pored kuće je fudbalski teren manjih dimenzija, na kojem se već 10 godina održava memorijalni turnir u sećanje na Milovanovu sestru Milicu.

Milovan kaže da je Zlatibor za njega posebna priča i da mu se uvek vraćao gde god da je radio u inostranstvu.

Možda ovo i jeste razlog zbog kojeg je SC Rajevac poseban. U njega je utkana sva ljubav jednog čoveka ne samo prema sportu, nego i prema samom mestu odakle je potekao.

Upravo taj spoj ljubavi prema domu i ljubavi prema sportu čini ovaj sportski centar drugačijim od drugih, što je razlog više da dođete i u to se uverite i sami.