O ZLATIBORU

Na samo par kilometara od Čajetine nalazi se Zlatibor, jedna od omiljenih planina u Srbiji. Od ove godine zvanično je najpopularnija destinacija za odmor sa rekordnih pola miliona noćenja za osam meseci.

Prosečne nadmorske visine 1000m, bogat zlatnim pašnjacima, proplancima i livadama, borovim šumama i poljima narcisa Zlatibor predstavlja mesto kojem se posetioci uvek iznova vraćaju. Zlatibor je za turiste jedna pitoma planina koja tokom cele godine nudi mnogobrojne sadržaje i turističke atrakcije. Preko 2.000 sunčanih sati godišnje, prijatna klima, kulinarski specijaliteti, nezaboravan provod za sve uzraste su samo neki od kvaliteta koje poseduje ova planina.

Naša prelepa planina je spremna da dočeka i turiste zainteresovane za zimske sportove. Upoznaće ski-kompleks Tornik, koji je prošle godine otvorio još jednu ski-stazu tako da sada raspolaže varijetetom staza za skijaše svih nivoa i uzrasta. Nedaleko od Čajetine nalaze se brojna sela i razne prirodne atrakcije koje svojom lepotom oplemenjuju prostor oko sebe: Sirogojno, Ljubiš, Mačkat, Stopića pećina, Ribničkojezero, Prerast, Gostiljski vodopadi. Sve ovo će biti dovoljno da se zaljubite u ovaj deo zapadne Srbije.